XXX

TAK NIE

Proszę czekać...
Czas Wina - dwumiesięcznik - prenumerata dwuletnia już od 11,25 zł

Prenumerata - Czas Wina

Kategoria: kuchnia

Podkategoria: kuchnia

Częstotliwość: dwumiesięcznik

Opis wydania

Świat troszkę oszalał, a niektórym znajomym dziennikarzom winiarskim w zasadzie zawalił się na głowę. Bo co ma zrobić człowiek, któremu na przekroju miesiąca odwołano dwa wielkie wydarzenia targowe, jedną premierę nowych roczników, cztery kolejne loty na pomniejsze wydarzenia winiarskie i jeden konkurs? W domu siedzieć? Makaron jeść? Kiedy domem jego hotele i business class na trasach transatlantyckich i nawet nie wie już, gdzie zapodział klucze? Jeśli już jednak przyjdzie nam nieco dłużej w domu pozostać, nie od rzeczy będzie prócz makaronu zgromadzić także nieco zapasów antybakteryjnych, a przy tym niezwykle smacznych, bo wyprodukowanych z owoców zbieranych na galilejskich Wzgórzach Golan. Jest tam pewna niezwykła parcela, z której jeszcze chyba nasi Czytelnicy win nie próbowali – pisze o niej nieco dalej Wojciech Gogoliński. Podczas ostatnich wielkich targów, jakie zdążyły się jeszcze w zimie odbyć, tj. Wine Paris, nietrudno było dostrzec, jak wielkim powodzeniem cieszą się dziś wina różowe. Chwalą się nimi Niemcy, winiarze z Beaujolais zrobili sobie z nich nową specjalność, każdy właściwie producent z południa Francji ma już w portfolio nie jedną, ale kilka etykiet, a na półkach słynnych negocjantów jest już ich niemal tyle, co win białych. O tym, co dzieje się w tej sprawie nad Renem, relacjonuje w niniejszym numerze Justyna Korn-Suchocka, zaraz po powrocie z Niemiec (ale jechała innym autobusem), gdzie sędziowała w... konkursie różowych win niemieckich. Jako się rzekło, świat troszkę oszalał, ale my nie dajmy się całkiem zwariować. Na szczęście nie ma jeszcze pomysłu, by odwołać święta Wielkiej Nocy, przyjmijcie Państwo zatem nasze najserdeczniejsze życzenia, W imieniu redakcji, Michał Bardel

Opis tytułu

„Czas Wina” to największy magazyn winiarski w Polsce wydawany od 2001 roku. Czytelnikami są osoby, które cenią dobre wino i chcą poszerzać wiedzę o nim. To nie tylko znawcy i koneserzy, ale także ci, którzy dopiero wkraczają w fantastyczny świat wina. Oprócz win i prezentacji regionów winiarskich, które odwiedzili nasi dziennikarze, przedstawiamy także wiele propozycji kulinarnych, porad sommelierskich i artykułów enologicznych.
Stałe działy „Czasu Wina”:
– regiony winiarskie, najważniejsze obszary uprawy winnej latorośli na świecie i wytwarzane tam najlepsze i najciekawsze wina świata,
– sławni ludzie związani z winem,
– kulinaria czyli wyzwania doboru wina do potraw, pomysły na dania wykwintne i proste w wykonaniu,
– kultura wokół kieliszka, interesujące filmy, książki, postacie ze świata kultury związane z winem,
– bedeker – przewodnik winiarsko-kulinarny po restauracjach różnych miast Polski i świata.
Długoletnim redaktorem naczelnym, a obecnie senior editorem jest Wojciech Gogoliński, założyciel Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, uznany na międzynarodowym forum juror konkursów winiarskich, znawca win i autor wielu publikacji poświęconych winom i szlachetnym alkoholom.
Współpracuje z nami Jancis Robinson, jeden z największych autorytetów winiarskich na świecie, autorka wielu książek, w tym monumentalnego „The Oxford Companion to Wine” – biblii wszystkich winomanów. Swoje felietony publikują na naszych łamach również inne znane postacie winiarskiego świata: Eric Boschman, Hugh Johnson, Piotr Adamczewski i wielu innych.
Zapraszamy do lektury!
cena prenumeraty z dostawą
75,00
69,44 zł netto

Może zainteresuje Cię również:

Pyszna Kuchnia

średnia cena w kiosku: 4,99 zł
w prenumeracie od: 4,99 zł
?
prenumerata półroczna
wersja papierowa
szczegóły

Moje Gotowanie

średnia cena w kiosku: 9,99 zł
w prenumeracie od: 9,99 zł
?
prenumerata kwartalna
wersja papierowa
szczegóły

Przyślij Przepis

średnia cena w kiosku: 1,99 zł
w prenumeracie od: 1,99 zł
?
prenumerata kwartalna
wersja papierowa
szczegóły

Przyślij Przepis Ciasta Za Grosik

średnia cena w kiosku: 1,79 zł
w prenumeracie od: 1,79 zł
?
prenumerata kwartalna
wersja papierowa
szczegóły

Może zainteresuje Cię również:

Pyszna Kuchnia

średnia cena w kiosku: 4,99 zł
w prenumeracie od: 4,99 zł
?
prenumerata półroczna
wersja papierowa
szczegóły

Moje Gotowanie

średnia cena w kiosku: 9,99 zł
w prenumeracie od: 9,99 zł
?
prenumerata kwartalna
wersja papierowa
szczegóły

Przyślij Przepis

średnia cena w kiosku: 1,99 zł
w prenumeracie od: 1,99 zł
?
prenumerata kwartalna
wersja papierowa
szczegóły

Przyślij Przepis Ciasta Za Grosik

średnia cena w kiosku: 1,79 zł
w prenumeracie od: 1,79 zł
?
prenumerata kwartalna
wersja papierowa
szczegóły
Ruch wykorzystuje informacje przechowywane w Twoim urządzeniu aby umożliwić bezpieczne zakupy oraz wysoki standard obsługi. Możesz sprawdzić cel oraz sposób zarządzania plikami cookies w Informacji o Cookies.
×

CHCESZ WIEDZIEĆ CO W PRASIE PISZCZY?

ZAPISZ SIĘ DO NEWSLETTERA!