
Prenumerata - Polskie Drobiarstwo
Kategoria: prasa specjalistyczna
Podkategoria: rolnictwo
Częstotliwość: miesięcznik
Opis tytułu
„Polskie Drobiarstwo” – ogólnopolski, popularnonaukowy miesięcznik już od 22 lat towarzyszy producentom drobiu i pasz. Pierwszy numer „Polskiego Drobiarstwa” światło dzienne ujrzał w lipcu 1992 roku. Zamiar wydawania tegoż czasopisma zrodził się z chęci wypełnienia luki jaka powstała na rynku wydawniczym po likwidacji „Drobiarstwa” wydawanego przez warszawskie PWR i L. Pod koniec 1994 roku prowadzenie czasopisma po ojcu przejęła Katarzyna Będkowska-Przychodni, absolwentka Wydziału Zootechnicznego Akademii Rolniczej w Poznaniu.”Polskie Drobiarstwo” od samego początku wydawane jest przez Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Begepo Sp. z o.o., firmę zrzeszoną w Krajowej Izbie Drobiu i Pasz w Poznaniu.
Ważną funkcję w ramach współpracy z redakcją pełni Komitet Redakcyjny, który czuwa nad poziomem merytorycznym czasopisma. „Polskie Drobiarstwo” zajmuje stałą pozycję na rynku czasopism branżowych jako podstawowa lektura, głównie dla producentów drobiu i pasz, dostarczając wiadomości z zakresu chowu i hodowli drobiu, a także z dziedzin nieodłącznie z nimi związanych z kraju i ze świata, jak ekologia, weterynaria, przetwórstwo mięsa drobiowego, ekonomia i inne. W tym celu do współpracy pozyskano także wielu wybitnych specjalistów i naukowców ze wszystkich ważnych placówek naukowych w naszym kraju. Mało liczny, ale sprawnie działający zespół redakcyjny stara się znaleĽć czas na żywy kontakt z naszymi czytelnikami, poprzez liczne reportaże z ich ferm oraz być obecnym wszędzie tam, gdzie dzieje się coś ważnego w kraju, szczególnie na konferencjach i sympozjach naukowych z udziałem polskich i zagranicznych wykładowców, na których drób pojawia się jako przedmiot badań naukowych.